מצלמת הסלולרי פותחת דלתות להנאה אינסופית. היא נגישה וזמינה, קלה לנשיאה ותמיד נמצאת באמתחתנו, מאפשרת לנו לצלם בכל רגע נתון היכן שנרצה, עוזרת לנו לבטא יצירתיות וליצור תמונות אמנותיות ברמה גבוהה בעזרת האפליקציות, שבנוסף גם חוסכות לנו כסף ותכנות עריכה, עימן נוכל לערוך גם בדרכנו מהעבודה או מבית הספר כשאנו נוסעים באוטובוס.
היא פשוטה ונוחה לשימוש ולא פחות חשוב ניתן לשתף מיידית בתמונות. הצד החברתי הוא מאד חזק וישנן הרבה קהילות און-ליין, כגון אינסטגרם שלו 15 מיליון משתמשים.
כפי שהוסבר קודם לכן, מצלמת הטלפון הסלולרי היא כשלעצמה איכותית ביותר, אך כדי להוציא ממנה תמונות איכותיות כדאי לדעת כמה יסודות בסיסיים בצילום, ולאוהבי הצילום מומלץ ביותר, להוסיף לה עדשה חיצונית איכותית.
כיצד לתכנן פריים מעניין? – קומפוזיציה על רגל אחת
חוק השלישים
אז מדוע התמונה מחולקת לשלושה חלקים? ואיך לשפר את הפריים?
חוק השלישים או כלל השלישים, הינו חוק כלל מרכזי בבניית קומפוזיציה, אך לא נוצר כלל עבור הצילום. זהו כלל שהיה בשימוש של ציירים שנים ארוכות לפני שהמציאו את המצלמה. הציירים הבחינו כי האפקט שנוצר כאשר ממקמים את מרכז העניין בתמונה באחד מצדדיה דווקא, מייצר תמונה בעלת אפקט חזק יותר מאשר מיקום במרכז התמונה.
מהם השלישים?
השלישים הינם למעשה הצטלבויות של קוים דמיוניים אשר מחלקים את התמונה ,שלושה חלקים לרוחב ושלושה לאורך, או תשעה סה"כ.
אם תביטו בצילומים שלפניכם, חוק השלישים אומר כי האובייקט המרכזי בתמונה צריך להיות פחות או יותר באחת הפינות של הריבוע המרכזי
(כלומר בשליש הדרך מלמעלה למטה, ימינה לשמאלה וכו').
חוק השלישים בתמונות פורטרט (דיוקן)
כאשר אתם מצלמים תמונת פורטרט מלאה, כזאת שהפורטרט מכסה חלקים גדולים מהפריים, אז במקרה כזה, נהוג לקבוע אובייקט מרכזי בפניו של הדיוקן(אף,עיניים,פה) בהצטלבות השלישים. כך למשל,תצלמו את העין הקרובה אליכם או את השפתיים הבולטות אם אתם מצלמים בצילום תקריב (קלוז-אפ) משמעותי, ותוכלו לקבוע אותם באחת מההצטלבויות.
- חוק השלישים בצילום אובייקטים בתנועה
חוק השלישים מתייחס גם לצילום אובייקטים בתנועה. במקרה זה חשוב לקלוט לאיזה כיוון התנועה. אם למשל אתם מצלמים ציפור עפה מימין לשמאל, הציבו את הציפור בשליש הימני יותר של התמונה, ועל ידי כך אפשרו למתבונן לראות "לאן הציפור עפה". זה כמובן נכון במרבית המקרים. ייתכן ותרצו להראות מהיכן היא מגיעה ומה היא השאירה אחריה, אך הכלל המקובל קובע כי "אנו רוצים להמשיך את התנועה". הדבר נכון גם לגבי צילום אדם המתבונן אל האופק,רכב נוסע וכד', במקרה כזה (של צילום אדם) נרצה לראות לאן הוא מתבונן ונציב את האדם בשליש הרלוונטי בתמונה.
- קווים מוליכים